لیست اختراعات مريم عباس والي
فلور ميكروبي مولد فساد، آنزيم هاي موجود در غذا و اكسيداسيون ليپيدها تاثير منفي بر مدت زمان نگهداري موادغذايي دارند. اين مسئله در محصولات غذايي دريايي به دليل محتواي زياد اسيدهاي چرب اشباع نشده، نمو بيشتري پيدا مي كند. ميگو يك فرآورده بسيار فاسدپذير و فساد آن همراه با تغييرات شيميايي، ميكروبي در طول ذخيره سازي پس از مرگ است. به همين دليل با طيف وسيعي از مواد نگهدارنده شيميايي قرار مي گيرد. با توجه به اثرات سوء تركيبات نگهدارنده شيميايي بررسي جايگزين هاي طبيعي منجر به شناسايي مواد نگهدارنده طبيعي از منابع گياهي شده است. فنول هاي گياهي و ترپنوئيدها به دليل فعاليت ضدميكروبي و آنتي اكسيداني تركيبات ايمن با منشاء طبيعي هستند. در فرآيند توليد زعفران، قسمت كلاله و خامه گل به عنوان زعفران تجاري و گلپوش ها به عنوان ضايعات دور ريخته مي شوند. گلپوش زعفران شامل تركيباتي از جمله ترپنوئيدها، فلاونوئيدها، آنتوسيانين ها و كاروتينوئيدها مي باشد. كه خواص سلامت زايي، ضدميكروبي، مهار آنزيم تيروزيناز و آنتي اكسيداني را از خود نشان داده است. با اين حال اطلاعاتي در ارتباط با استفاده از گلپوش زعفران در افزايش ماندگاري مدل هاي غذايي وجود ندارد. هدف از اين مطالعه، اثر عصارهها گلپوش زعفران بر خصوصيات شيميايي، ميكروبي و حسي ميگوي سفيد غربي نگهداري شده در پودر يخ طي 9 روز نگهداري بود.
زمينه فني: ساخت دستگاهي با كاربري در صنايع غذايي (بهداشت گوشت) و با زمينه فني برق و الكترونيك. پس از عمليات كشتارگاهي بايد لاشه حداقل به مدت 24 ساعت در سردخانه بالاي صفر نگهداري شود تا تغييرات پس از كشتار شامل كاهش pH و ازبين رفتن بعضي عوامل بيماريزا و افزايش پايداري گوشت دربرابر فساد، انجام فرآيند جمود نعشي و ترد شدن گوشت صورت پذيرد. وجود سردخانه بالاي صفر در كشتارگاهها ضروري است. اما متأسفانه تعداد زيادي از كشتارگاههاي كشور فاقد آن هستند و لاشه_ها بدون طي شدن مراحل فوق، بلافاصله پس از كشتار به بازارعرضه ميشوند. بنابراين علاوه بر فسادپذير بودن و كيفيت نامناسب، براي مصرف¬¬كنندگان نيز مخاطره آميز ميباشند. با استفاده از روش تحريك الكتريكي لاشه ميتوان مشكلات فوق¬الذكر را مرتفع نمود. منظور از تحريك الكتريكي، عبور جريان الكتريكي از لاشه حيوان تازه كشتار شده است. تحريك الكتريكي لاشه موجب تسريع در وقوع جمود نعشي و تغييرات پس از كشتار ميشود. به اين منظور دستگاه تحريك الكتريكي با خروجي ولتاژ قابل تغيير ( از10 تا 200 ولت ) و تايمر قابل تغيير از 1 تا 999 ثانيه همراه با نمايشگر مقدار آمپر و دو پروب براي اتصال به لاشه طراحي (طبق نقشه شماره 1)، ساخته و مورد آزمايش قرار گرفت نتيجه تحقيقات صورت گرفته روي لاشه گوسفند دنبه¬دار ايراني در قالب 2مقاله چاپ شده است و در كنگره بين المللي56Th International Congress of Meat Science and Technology (ICOMST) نيز ارائه گرديده است (مقالات به پيوست مي باشند). .
موارد یافت شده: 2